TANKAR

3 TIPS PÅ BALANS I VARDAGEN

BALANS i vardagen
3 tips♡♡♡

Varje vecka, ge dig själv minst en stund av följande:
Kan vara olika långt av varje och anpassas till din vecka och din dag.

♡AVSLAPPNING/ÅTERHÄMTNING
Vila, paus och aktiv återhämtning. Inte sömn (det bör såklart också göras) men i detta tips tex yinyoga, restorative yoga, meditation, mindfullness.
En stund av närvaro, lugn och medvetenhet.

♡KONDITION/
PULS
Låt hjärtat få jobba, pulsen få öka, andetagen bli kraftfullare, cirkulationen komma igång i kroppen och energin lyftas.
Tex korta intervaller, spela fotboll, cykla, springa i skogen eller dansa.

♡STYRKA/
KRAFT
Aktivera din kropp, låt musklerna få jobba. Gärna något som får igång hela kroppen om det är ett tillfälle. Får du till flera tillfällen kan du välja ett fokus, tex bålstabilitet, styrka för att klara stå på händer eller något annat som känns viktigt eller lustfyllt.

Om du inte får ihop allt.
Det är ok.
Om du gör mer.
Det är också ok.

Balans skapas över tid. Dag, veckor och år och när du balanserar så blir det mer eller mindre i vissa perioder och i andra perioder är du i mitten av balansbrädan.

DU GÖR DET FÖR DIG.


Med värme Linn Widenberg

DU KAN INTE STILLA VÅGORNA MEN DU KAN LÄRA DIG SURFA

Vågorna kommer. Ibland så fort att vi inte hinner fånga dem.

Lyft blicken, utforska balansen, fånga vågorna. Faller du? Upp igen! Så känns samhället just nu. Det är mycket vi inte kan påverka men också så mycket som vi KAN påverka. Självklart mantrat vi lärt oss under året “Håll avstånd”. Men också “Kom nära”. Hur menar jag då? Jo, i denna tid vi håller fysiskt avstånd finns möjligheten att komma närmare oss själva. Prova: Genom yogan, utforska kroppens fysik.


Ställ dig frågorna; Vad klarar jag? Hur kan jag utmana, utforska, leka med balansen i min kropp? Stanna upp, landa, meditera och lyssna till din inre röst. Vad säger jag? Vad hör jag när allt annat blir tyst runt om. KLARHET, klarhet, klarhet behövs för att fånga balansen och kunna surfa på vågorna i livet. Istället för att fångas och dras ner i djupet med stresspåslag, ångest och panik.


Hur kan jag stå stadig? 
Vad behöver du göra? Just här, just nu? 


Med värme Linn Widenberg


VÅRENS DOFTER

Våren väcker sinnena. Allt som blommar är en fröjd för ögonen, ibland mindre fröjd i form av pollen men för själen är det ljuvligt. Fåglarnas sång fångas upp av hörseln, kaffet smakar extra gott på trappan i solen, dofterna av grillar som tänds, solens varma strålar som värmer huden. Vad fångar dina sinnen i våren?  
En mysig mediationsövning är att välja ett sinne som fokus för varje dag. När du vaknar välj vad du vill undersöka och uppleva lite extra under dagen. Hur det sinnet berörs av omvärlden.  
Sitt ned en stund på valfri plats någon gång under dagen och lägg hela din närvaro vid det sinnet. Ge dig själv lite tid, gärna 5 min eller mer. Har du bara en minut? Fånga den! 1 minut är mer än ingenting. 
Vad hör, ser, eller känner du? Eller vilka smaker, dofter upplever du? Hur påverkar dina sinnesintryck din kropp, din själ, din dag?


Med värme Linn Widenberg

I SPRICKORNA KOMMER LJUSET IN

I sprickorna kommer ljuset in.                                         

Skog och vatten ger mig så mycket. Inspiration, kreativitet, energi, harmoni, kraft och lugn. Naturen påminner om livets ständiga förändring, återhämtning och återuppbyggnad. Naturen är magisk och tänk, vi människor har också allt det där. Vi är en del av allt, en del av naturen och det magiska, DU och JAG är magiska 💚

 

All kärlek till dig  Tacksam för att dela yogan och att landa i lugn för att skapa kraft och närvaro i tider där stressnivåerna är höga hos många. Stress gör att nervsystemet hamnar ur balans och utan återhämtning så bryts kroppen ner. Extra viktigt i tider som dessa när informationsflödet är stort är att landa, andas och reflektera. Detta i kombination med rörelse som höjer pulsen och skickar ut feel good hormoner och kom ihåg att ge dig själv och de runt dig positiva tankar.


Det vi tänker drar vi till oss. Vill du vara frisk? Tänk friska tankar och se dig själv och världen i blomstrande och härlig skrud! Som en lotusblomma som växer ur lerig sumpmark så kan den växa sig upp vacker och kraftfull. Vi har kraften inom oss. Vi är gjorda för att möta utmaningar och utvecklas. Jag ser en framtid i mer närhet, sociala kontakter, värme och vänskap ute i det verkliga livet. När vi tvingas hålla oss ifrån varandra och måste hålla oss vid datorn/telefonen så väcks längtan till de ursprungliga mötena. 

Välkommen till spacet för lugn. Ta dig ut i skogen för ny kraft, höj pulsen, lek och fånga vårens solstrålar. Lyssna till fåglarna positiva kvitter, se hur naturen blomstrar. 

 

Med värme Linn Widenberg